2014-05-01

Bananų duona

Mano namuose ši duonytė kepama bent kartą per mėnesį, o kartais tenka ir dažniau. Pirmiausia, tai patys su vyru (skirtingai nei kitus saldžius kepinius) bananų duoną valgome pusryčiams prie puodelio latte. Antra, turiu draugą, kuriam bananų duona ir šviežias pienas - neatsiejamas derinukas. Kai žinau, kad jis svečiuosis, būtinai iškepu šios duonelės ir pasirūpinu, kad būtų pieno.
Per tiek laiko atsirinkau geriausią receptą. O jo pradmenų autorė yra, berods Beata. Jos receptą papildžiau apelsino žievele, kuri į duonelę įneša nuostabaus apelsinų aromato. Kai atsibosta įprastas variantas, įmaišau kepintų smulkintų žemės riešutų. Jie čia labai tinka. Man duonelė skaniausia tik iškepta, dar šilta. Visumoje -  maloniai drėgna, puri bananų duona. Jei dar niekada nebandėte, būtinai išsikepkit.

























Reikia:
  • 190 g sviesto,
  • 150 g cukraus,
  • 4 kiaušinių,
  • 370 g miltų,
  • 1 a.š. kepimo miltelių,
  • 1 v.š. tarkuotos apelsino žievelės,
  • žiupsnelio druskos,
  • 4 sunokusių bananų.

Persijotus miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, apelsino žievele. Kiaušinius su cukrumi išplakame elektriniu plakikliu. Supilame lydytą sviestą ir šakute sutrintus bananus. Po truputį beriame miltus, lengvai maišome. Tešlą supilame į duonos formą, išklotą kepimo popieriumi ir kepame 170 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
Skanaus!

Ačiū, kad be mano sutikimo nekopijuojate mano nuotraukų! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą