2013-02-02

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, cukinija ir lašiša

Paskutiniu metu ypač pamėgau sluoksniuotą tešlą. Iš jos galima paruošti karališkus pietus, kurie tiktų pamaitinti minią draugų. Desertui - nuostabūs pyragėliai. Žodžiu, labai universalus dalykas. Kai aš nesugalvoju ką gaminti ir kuo nustebinti šeimą, visada į pagalbą pasitelkiu sluoksniuotą tešlą.
Šį kartą kepiau pyragą. Tiesą sakant, čia turėjo būti blyneliai pagal Beatą, bet supratusi, kad negaliu tiek laiko skirti pietums, mat tą dieną turėjau daug darbų ir nesinori ilgai sukiotis virtuvėje, sumaniau prasisukti greičiau. Ir blynai tapo vat tokiu pyragu su sluoksniuota tešla. Taigi, pristatau šią variaciją. :)


Naudojau:

  • Pakelį (500 g) "Mantingos" šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos,
  • 1 normalaus dydžio cukiniją,
  • 200 g pusriebės varškės,
  • 3 kiaušinius (+1 aptepimui),
  • 200 g rūkytos lašišos,
  • 4 š. miltų,
  • druską,
  • maltus juoduosius pipirus,
  • maltus lauro lapelius.


Pirmiausia tešlą atšildome, tada ją įtiesiame į kepimo indą (pas mane buvo 6 tešlos lapeliai, taigi 3 sudėjau ant dugno, 3 pasilikau - jų reikės vėliau). Įdarui sutarkuojame nuluptą cukiniją, jeigu išsiskirs daugokai sulčių - jas nupilame. Į cukiniją sudedame varškę, mušam kiaušinius, sudedam prieskonius, miltus ir viską išmaišome. Puse šios masės uždengiame tešlos lapelius, ant viršaus tolygiai paskleidžiame pjaustytą lašišą, dedam likusią cukinijos-varškės masę. Galiausiai viską užklojame dar 3 tešlos lapeliais. Viršų aptepame kiaušinio plakiniu. Pyragą dedam į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepam apie pusę valandos. Skanaus!

PASTABA. Tądien buvo tikrai daug rūpesčių, taigi iš galvos visai iškrito lietuviškų prieskonių karalaičiai - krapai. Jie čia labai labai labai tinka, net visą patiekalą pagyvina ir padaro išraiškingesnį (tiek išvaizdos, tiek skonio atžvilgiu :) ). Taigi, jei nuspręsite jį išbandyti, būtinai į cukinijos-varškės masę įdėkite smulkintų krapų!



Gal cukinija, varškė ir lašiša neatrodo labai super duper derinys, bet čia taip puikiai viskas sueina, kad atsispirti beveik neįmanoma. O kur dar ta traški traški tešlos plutelė! Net dabar ima tirpti rankos ir kauptis seilės... :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą