2013-02-05

Sluoksniuoti obuoliniai pyragėliai

Tęsiu sluoksniuotos tešlos panaudojimo galimybes! Šįkart patiekalą gaminau saldų, mat laukiau svečių. Rinkausi tarp sausainių ar bandelių. Tai ir rezultatas gavosi toks sausainėlis-bandelė :) Dėl įdaro nesudvejojau nė akimirką. Kadangi mano tėvų namuose dar šiuo metu obuolių nors vežimu vežk (turi šaunią vietelę, kurioje jie išlieka švieži ir skanūs iki pat pavasario), o svečiai tokie, kad neperka tų parduotuvinių, lenkiškų ir dabar yra išsiilgę tikrų, sultingų obuolių, taigi ir šių pyragėlių įdarui pasirinkau sodo princą - poną obuolį. Jį supiršau su didžiai gerbiamu cinamonu ir gavosi beprotiškai gardūs, minkšti ir traškūs pyragėliai...ir rudeniu kvepiantys! :)

Pyragėliams imame:
  • Pakelį (500 g) "Mantingos" šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos,
  • 4-5 obuolius,
  • 1 š. rudojo cukraus,
  • 1 š. paprasto cukraus,
  • 1 š. cinamono,
  • 1 kiaušinį.
 

Tešlą atšildome, supjaustome trikampėliais. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome skiltelėmis. Sumaišome su cukrumi, cinamonu. Ant plačiosios tešlos trikampėlio pusės dedame obuolio skiltelę ir susukam. Dedam į miltais pabarstytą kepimo indą, viršų aptepam kiaušinio plakiniu ir kepam 180 laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.


Receptas išties nereceptiškas, bet negalėjau nepasidalinti :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą