2013-01-10

Traškūs kukurūziniai sausainėliai - FLORENTINAI

Sveiki. Šiandien dalinuosi dar vienu puikiu receptu - traškiais kukurūziniais sausainėliais - florentinais. Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Tai puikus gardumynas prie puodelio arbatos ir super greit bei lengvai pagaminamas, taigi padės jums išsisukti iš nepatogios padėties atvykus netikėtiems svečiams. O supakavus į gražią dėžutę, drąsiai galima dovanoti draugams, tarkim Kalėdų proga.
Pirmą kartą išgirdusi šį receptą, nutariau plačiau pasidomėti ir sužinojau, jog tikrieji florentinai, kilę iš Italijos, reikalauja daug pastangų ir atidumo. Gaminami iš riešutų, cukruotų vaisių skiltelių, kurie dedami ant karamelinio sausainio, ir viskas dar panardinama į šokoladą. Tačiau Lietuvoje paplitęs šis, lengvesnis variantas, kurį išbandžiau ir aš. Rezultatas tikrai neblogas, bet man, kaip nemėgstančiai saldumo, buvo kiek per saldu. Tačiau nieko nepadarysi - kondensuoto pieno iš recepto neišbrauksi, nes tai - svarbiausia sudedamoji dalis.


Reikia:

  • Indelio kondensuoto pieno,
  • 250 g kukurūzų dribsnių,
  • saujos aguonų,
  • saujos sezamo sėklų.

Gaminimas:

Florentinams paruošti nereikia daug laiko, todėl iš anksto įjungiam orkaitę ir įkaitinam iki 190 laipsnių. Taigi, dribsnius, aguonas, sezamo sėklas sumaišom su kondensuotu pienu, kuris turi būti kambario temperatūros, o ne tik išimtas iš šaldytuvo (nes bus per kietas, tuo atveju jį reikėtų pašildyti šilto vandens vonelėje). Skardą, kurioje kepsime, ištiesiame kepimo popieriumi ir dedam po šaukštą šios masės. Tada - į orkaitę ir kepam 7 minutes. O tada atvėsinam, leidžiam jiems sukietėti ir skanaujam!

Patarimas Nr.1. Vietoj aguonų ar sezamo sėklų galite naudoti lukštentas saulėgrąžas, moliūgo sėklas, smulkintus riešutus (žemės, anakardžių, migdolus).

Patarimas Nr. 2. Man iškepę sausainiai prilipo prie kepimo popieriaus ir turėjau vargo, kol juos nukrapščiau. Naršydama internete supratau, kad su tokia problema susidūriau ne aš viena. Todėl ir Jums patariu iš pradžių kepimo popierių šiek tiek patepti sviestu ir tada dėti kukurūzų masę.

Patarimas Nr. 3. Jei vis dėlto atsitiko taip, kad sausainiai prilipo prie popieriaus, iš kitos pusės sudrėkinkite jį vandeniu ir leiskite atmirkti - turėtų nusiimti be problemų.

SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą