2013-01-04

Sveikas, pasauli!

Sveikas, pasauli! Sveiki gyvi, visi, galbūt netikėtai čia užklydusieji! Su Jumis sveikinasi http://arbatospertraukele.blogspot.com - dienoraštis kulinarijos tema. Pabandysiu iškelti kelis pagrindinius klausimus apie jį ir, žinoma, į juos atsakyti.  
  • Kaip gimė blog'as? Pagaliau! Prisiruošiau surinkti visus savo gamintus receptus iš kelių skirtingų vietų ir sudėti į savo receptų knygą (taip vadinsiu šį tinklaraštį :) ). Kad ir koks tai sunkus ir varginantis darbas, tačiau stengsiuosi, kad rezultatas būtų akivaizdus. Tikiuosi, jog ir mano receptų sąsiuvinys jau nebebus pageltęs nuo lipnių lapelių su "dailyraščiu" rašytais receptais. Na gerai... jų fragmentais - tik tam, kad suprasčiau kokių ingredientų vienam ar kitam patiekalui reikia (viskas LAIKO taupymo sumetimais), nes kaip žinia, laikas - pinigai. Ir visai nesvarbu, kad tas mano sąsiuvinys kone pustuštis. Juk daug smagiau pasiimti atskirą lapelį, užrašyti receptą, juo kartą pasinaudoti, o kitą kartą norint tą patį pagaminti, su ašaromis akyse ieškoti to nelabojo lapelio: ,,Ten buvo tooooks skanus pyragas!'' Juodas humoras...  
  • Kas bus publikuojama? Tai nebus tradicinis receptų blog'as, kur yra publikuojamas tik pavadinimas, ingredientų sąrašas ir gamybos eiga. Nemėgstu tokių tinklaraščių. Man įdomu sužinoti, kaip atsirado receptas, su kuo patariama vieną ar kitą patiekalą valgyti, ir, žinoma, pačio autoriaus nuomonė. Taigi, mano tinklaraštis ir bus tokio stiliaus, kuriame mirgės mano komentarai, patarimai ar šiaip pasisakymai kartais "ne į temą". Stengsiuosi tai kiekvieną kartą vykdyti. :)  
  • Ko galima tikėtis? Čia vyraus paprasti receptai, kuriems nereikia įmantrių produktų. Stengsiuosi parodyti tiek lietuviškos virtuvės atspindžių, tiek receptų, atkeliavusių iš užsienio. Tačiau visi receptai yra ne kartą išbandyti ir iš valgytojų sulaukę svajingo "mmm...", kuris yra didžiausias pagyrimas tiek man, kulinarei, tiek maistui. Taigi, jeigu mėgstate valgyti skaniai ir sočiai - blog'as kaip tik jums, tačiau jei iš jo tikitės kažko netikėto ir neatrasto, nepraeikite pro šalį - aplankykite ir gal rasite, kas jus sudomins. Maloniai kviečiu! 
O dabar kviečiu pasidaryti arbatos pertraukėlę ir laukti pirmojo įrašo. Smagaus skaitymo ir gerų idėjų! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą