2013-01-19

Riešutinis ŠOKOLADAINIS

Dar vienas nepakartojamas skanėstas saldžiadūšiams. :) Tiesą sakant, aš nebūčiau aš, jei recepto nepaturbinčiau pagal save. Ir šį kartą paturbinau iš jo išmesdama Rududu, nes maniau, kad to saldumo čia ir taip jau PER DAUG. Bet užtat riešutų nepagailėjau! Dėl to ir pavadinau riešutiniu šokoladainiu. Taigi, aprašau ką ir kaip dariau.


Reikės:

  • 200 g juodojo šokolado,
  • 250 g sviesto,
  • 5 kiaušinių,
  • 200 g cukraus,
  • 180 g miltų,
  • 3 š. kakavos,
  • žiupsnelio druskos,
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių,
  • poros saujų lazdyno riešutų.

Garų vonelėje ištirpiname šokoladą ir sviestą. Kitame inde gerai išsukame kiaušinius su cukrumi. Taip pat sumaišome miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską. Stambiai sukapojame išgliaudytus lazdyno riešutus. Į kiaušinių plakinį supilame atvėsusią šokolado masę, viską gerai išmaišome, po truputį maišydami suberiame sausus ingredientus, riešutus. Masę supilame į kepimo popieriumi išklotą formą. Jei jūsų saldžiamėgiškumas veržiasi per kraštus, galite palikdami tarpelius įspausti po šaukštelį Rududu arba po balto šokolado plytelę. Pyragą kepame 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių. Iškepusį būtinai atvėsinkite, o geriausia palikite per naktį, tada pyragas subręs ir bus dar gardesnis. SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą